Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧρΩμΑτΟΘερΑπΕιΑ- GrEeN

Η αλήθεια είναι πως οι φίλες μου σήμερα δεν θα απορήσουν, που θα σας γράψω με τόση αγάπη για το πράσινο . Ήταν ένα χρώμα σταθμός στην ζωή μου καθώς ένιωσα τα θεραπευτικά του οφέλη.
Πως έχει ανάγκη το σώμα κάποια στιγμή και εσύ ζητάς επίμονα να φας κάτι συγκεκριμένο?!
Έτσι, συμβαίνει και με τα χρώματα, ανάλογα την περίοδο που περνάς στην ζωή σου, αναζητάς και το ανάλογο χρώμα. 
Κατά την διάρκεια της φοιτητικής μου ζωής το πράσινο με ξεκούραζε πολύ όπως το επέλεξα και στο εργασιακό μου τομέα. Βεβαία, τώρα έκανε τον κύκλο του και δεν το αναζητώ πια.

Θα σας αναφέρω μερικές ιδιότητες του πράσινου:

  • Βοηθά στην εκδήλωση των συναισθημάτων.
  • Αυξάνει την επικοινωνία
  • Δημιουργεί αρμονία
  • Βοηθά στην ροή των ιδεών
  • Συμφιλιώνει κ.α

Υπενθυμίζω :Κάθε χώρος και  χρειάζεται συγκεκριμένη αναλογία και απόχρωση.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

HBH cAfE iN GlaMoHoLiC :)

Η χαρά μας σήμερα δεν περιγράφεται!  Δημοσιεύτηκε σε ένα περιοδικό το Ηβη cafe που σχεδιάσαμε με αγάπη και άνοιξε τον Μάρτιο στην πλατεία των Εξαρχείων, φυσικά όταν ασχολείσαι με σχεδιασμό και ότι αφορά την τέχνη είναι σημαντικό να αναγνωριστεί η εργασία σου. Είναι σαν να σου γεμίζουν τις μπαταρίες σου με ελπίδα!
Στο θέμα μας...
Η δημοσίευση έγινε στο http://www.glamoholic.com/


Ένα πολύ ωραίο άρθρο από τον Hovannez Ioannis Rafaelian
η φωτογραφιση  έγινε απο τον Γιάννη Σταυρινάκη.

ΧρΩμαΤοΘεΡαΠεΙα-ΚιΤριΝο

Σήμερα θα σας αναφέρω μερικά χαρακτηριστικά  των χρωμάτων που επιδρούν άμεσα στην ψυχολογία μας. Παρατηρήστε ότι ανά καιρούς αναζητάτε διαφορετικά χρώματα για το χώρο σας. 
Ίσως η περίοδος που περνάτε είτε σωματικά ,είτε ψυχολογικά σας κάνει να έχετε μια έντονη επιθυμία για ένα ή περισσότερα χρώματα στην ζωή σας αρά και στο περιβάλλον σας. Φυσικά, ένα μονό χρώμα στο χώρο δεν δίνει και το τελικό αποτέλεσμα,το σύνολο είναι που μετράει. Εννοώντας ότι και τα υλικά δίνουν χρώμα στο χώρο. Το πιο σημαντικό, όμως,  είναι η αναλογία των χρωμάτων  και ο συνδυασμός αυτών. Οι περισσότεροι όταν επιλέγουν μόνοι τους χωρίς βοήθεια ειδικού, συνήθως την πατάνε στην ποσοτική αναλογία των χρωμάτων που βάζουν στο χώρο τους & στα έπιπλα τους, με αποτέλεσμα να μην τους ικανοποιεί το ίδιο τους το σπίτι.. Στην καθημερινότητα τους έχουν εκνευρισμό ή παραπάνω εγωισμό - αν για παράδειγμα έχουν επιλέξει σκούρο καφέ σε όλα τα έπιπλα-ακόμα και η τάση να μην χρησιμοποιούν κάποιους χώρους χωρίς να έχουν καταλάβει το λ…

θετική ενέργεια χωρου.TIP#1

Δείτε πως μετατρέψαμε έναν άχρηστο μέχρι τώρα χώρο σε γραφείο και σε χώρο μελέτης!  Χρησιμοποιειστε  όλους τους χώρους σωστά!! Κινήστε θετικά την ενέργεια στον χώρο σας. 'Όλοι οι χώροι να έχουν μια χρήση.