21 Ιουνίου 2012

ΏρΑ γΙα ΠαΙχΝιΔιΤο μωρό  μεγαλώνει και γίνεται νήπιο τόσο γρήγορα που δεν το πιστεύεις! :)
Εκεί ,λοιπόν,που έλεγες ότι δεν θα έχει το δικό μου παιδί πολλά παιχνίδια, αλλά λίγα και καλά, δεν μπορείς να το αποφύγεις με τίποτα, μια τα δώρα ...βροχή, μια ο παππούς και η γιαγιά, μια θα του πάρεις κάτι καινούριο διότι το παιδί  μεγαλώνει και θες νέα πιο έξυπνα παιχνίδια να ασχοληθεί, με αποτέλεσμα ...να το βουνό από παιχνίδια και ο χαμός μόνιμος!

Σήμερα θα δούμε απλές λύσεις οργάνωσης του παιδικού δωματίου ή του playroom.

Μια καλή ιδέα , σε όσο χώρο έχετε, δεν έχει σημασία αν είναι μικρός ή μεγάλος,
είναι να χωρίσετε τα παιχνίδια σε διαφορετικές δραστηριότητες.

1.Σε μια γωνία ,βάλτε το τραπεζάκι που θα ζωγραφίζει και θα κάνει χειρωνακτικές εργασίες .
Αυτή η δραστηριότητα αν δεν σας ενοχλεί μπορεί να μπει και σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού-.
Τοποθετήστε επιτοιχιες θήκες για τα μολύβια του και τα χαρτιά του.


Source: flickr.com via Tina on PinterestSource: kenziepoo.com via Tina on Pinterest2. Φτιάξτε μια γωνία, από τις πολύ πρακτικές και στενόμακρες βιβλιοθήκες που έχει το IKEA, τοποθετήστε εκεί  τα παιχνίδια κατασκευής σε καλάθια.-  lego,puzzle, συναρμολογούμενα-.
Από πάνω μπορείτε να ράψετε μαξιλάρες για να χρησιμοποιηθεί και ως καθιστικό.
 Με ένα χαλί στην μέση ή ένα τραπεζάκι που θα βοηθάει στις κατασκευές των μικρών σας δημιουργών ,το παιχνίδι σίγουρα θα γίνει διασκεδαστικό για όλους!

 Στο τέλος τα παιχνίδια μαζεύονται εύκολα και φαίνεται πιο τακτοποιημένος ο χώρος.
3. Αν το μικρό σας έχει μια αδυναμία στην μαγειρική φτιάξτε μια μικρή κουζίνα σε ένα κενό που έμεινε στο δωμάτιο ή δίπλα στην δική σας κουζίνα.Source: lilblueboo.com via Tina on Pinterest


Αν δεν έχετε την πολυτέλεια του χώρου ή της αγοράς όλων αυτών, δημιουργήστε ένα μίνι κουζινάκι απο ένα τραπεζάκι ΙΚΕΑ που είναι οικονομικό και σίγουρα θα το ευχαριστηθεί το ίδιο!

Παρατηρήστε την φωτογραφία.
Εχει επιτοιχιες μπάρες από το IKEA , ροδάκια για την μετακίνησή του και ράφια που έχουν καρφωθεί εσωτερικά στα πόδια από το τραπεζάκι.
Αντε μπαμπάκα πιάσε δουλεια! ;)4. Και τέλος , τοποθετήστε σε επιτοιχιες θήκες αυτές τις άπειρες κούκλες ή τα αυτοκινητάκια.Source: bit.ly via Effie on Pinterest


Με λίγη οργάνωση έχουμε ευτυχισμένους γονεις άρα και ευτυχισμένα παιδιά.

ΚΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!