Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΙΣΑΙ? ( Μέρος α')Πόση σημασία  δίνουμε στα χρώματα γύρω μας;!

Πιστεύετε τυχαία διαλέγουμε τι χρώμα μπλούζα θα βάλουμε καθημερινά
ασυναίσθητα ίσως διαλέγουμε ανάλογα με το πως ξυπνάμε το πρωί.
θίγω αυτό το θέμα σήμερα γιατί έχει πέσει πολύ μαυρίλα η μάλλον μας αναγκάζουν να νιώθουμε έτσι, και όχι τίποτα άλλο έχουμε παρεξηγήσει και το μαύρο εδώ στην Ελλάδα γιατί το χουμε συνδυάσει με το πένθος.
Ας βάλουμε λίγο χρώμα συνειδητά πια!
Θέλω, λοιπόν, να αναφέρω πόσο σημαντικά είναι τα χρώματα γύρω μας , ιδίως στο σπίτι μας και πως επιδρούν στην ψυχολογία μας υποσυνείδητα.
Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ανα εποχές αλλάζετε προτίμηση στα χρώματα που επιλέγετε να φοράτε και στα χρώματα που επιλέγετε για τον χώρο σας.Αυτό συμβαίνει γιατί αλλάζουμε ψυχοσύνθεση.


http://www.home-designing.com/
Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να σας επιβάλει τι χρώμα θα βάψετε π.χ. το σαλόνι σας.
ένας-μια  καλός-ή  διακοσμητής-τρια σε συνεργασία με σας μπορεί να σας προτείνει αφού σας ''γνωρισει'' τα χρώματα που θα φέρουν ισορροπία στο χώρο σας επομένως και στην ψυχή σας.
Φυσικά χρώμα δεν έχει μόνο η μπογιά αλλά και τα υλικά που συνήθως τα ξεχνάτε.
Σημαντική είναι και η δοσολογία χρωμάτων μέσα σε έναν χώρο!
Αν δεν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα μην τα χρησιμοποιήσετε!
μην βάζετε τα χρώματα που σας είπε η μαμά σας, η επειδή είναι της μόδας....
ή αυτό που έχει η γειτόνισσα στο σαλόνι.
Χαλαρώστε και σκεφτείτε τι θέλετε να νιώθετε όταν πάτε σπίτι π.χ.έντονη παιχνιδιάρικη διάθεση ή απόλυτη χαλάρωση?!Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε και την βοήθεια όχι του κοινού αλλά του ειδικού!


http://www.home-designing.com/

Ο χώρος που ζούμε, ή εργαζόμαστε είναι σημαντικός! Ας δώσουμε σημασία λοιπόν....
Γιατί όταν ντύνεστε με διάθεση θετική,σίγουρα έχετε επιλέξει τα χρώματα και την ποσοτική αναλογία αυτού που σας ταιριάζει!Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

HBH cAfE iN GlaMoHoLiC :)

Η χαρά μας σήμερα δεν περιγράφεται!  Δημοσιεύτηκε σε ένα περιοδικό το Ηβη cafe που σχεδιάσαμε με αγάπη και άνοιξε τον Μάρτιο στην πλατεία των Εξαρχείων, φυσικά όταν ασχολείσαι με σχεδιασμό και ότι αφορά την τέχνη είναι σημαντικό να αναγνωριστεί η εργασία σου. Είναι σαν να σου γεμίζουν τις μπαταρίες σου με ελπίδα!
Στο θέμα μας...
Η δημοσίευση έγινε στο http://www.glamoholic.com/


Ένα πολύ ωραίο άρθρο από τον Hovannez Ioannis Rafaelian
η φωτογραφιση  έγινε απο τον Γιάννη Σταυρινάκη.

ΧρΩμαΤοΘεΡαΠεΙα-ΚιΤριΝο

Σήμερα θα σας αναφέρω μερικά χαρακτηριστικά  των χρωμάτων που επιδρούν άμεσα στην ψυχολογία μας. Παρατηρήστε ότι ανά καιρούς αναζητάτε διαφορετικά χρώματα για το χώρο σας. 
Ίσως η περίοδος που περνάτε είτε σωματικά ,είτε ψυχολογικά σας κάνει να έχετε μια έντονη επιθυμία για ένα ή περισσότερα χρώματα στην ζωή σας αρά και στο περιβάλλον σας. Φυσικά, ένα μονό χρώμα στο χώρο δεν δίνει και το τελικό αποτέλεσμα,το σύνολο είναι που μετράει. Εννοώντας ότι και τα υλικά δίνουν χρώμα στο χώρο. Το πιο σημαντικό, όμως,  είναι η αναλογία των χρωμάτων  και ο συνδυασμός αυτών. Οι περισσότεροι όταν επιλέγουν μόνοι τους χωρίς βοήθεια ειδικού, συνήθως την πατάνε στην ποσοτική αναλογία των χρωμάτων που βάζουν στο χώρο τους & στα έπιπλα τους, με αποτέλεσμα να μην τους ικανοποιεί το ίδιο τους το σπίτι.. Στην καθημερινότητα τους έχουν εκνευρισμό ή παραπάνω εγωισμό - αν για παράδειγμα έχουν επιλέξει σκούρο καφέ σε όλα τα έπιπλα-ακόμα και η τάση να μην χρησιμοποιούν κάποιους χώρους χωρίς να έχουν καταλάβει το λ…

θετική ενέργεια χωρου.TIP#1

Δείτε πως μετατρέψαμε έναν άχρηστο μέχρι τώρα χώρο σε γραφείο και σε χώρο μελέτης!  Χρησιμοποιειστε  όλους τους χώρους σωστά!! Κινήστε θετικά την ενέργεια στον χώρο σας. 'Όλοι οι χώροι να έχουν μια χρήση.